50+? opgelet

Verschil in maximale hypotheek 56 en 57 jarige

Heeft u de leeftijd van 56 bereikt?

Bent u 56 jaar of ouder en wilt u een hypotheek aanvragen? Dan is het belangrijk om te weten dat er enkele specifieke zaken zijn waar u rekening mee moet houden. Hieronder bespreken we enkele belangrijke punten waar u op moet letten.

Verschil in maximale hypotheek

Als vijftigplusser zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het aanvragen van een hypotheek. Zo houden geldverstrekkers bij het beoordelen van hypotheekaanvragen rekening met het toekomstige pensioeninkomen wanneer u 10 jaar voor de pensioendatum zit. Dit kan ervoor zorgen dat een 56-jarige en een 57-jarige met exact dezelfde inkomens en pensioeninkomens totaal verschillende bedragen kunnen lenen. BMP kan u hierbij helpen en zorgen voor maatwerk dat past bij uw persoonlijke omstandigheden.

Rekenvoorbeeld

Stel, u bent 56 jaar oud en verdient op dit moment €50.000 per jaar. Uw verwachte pensioeninkomen, inclusief AOW, is €30.000. Bij een rente van 4% kunt u op dit moment nog een hypotheek afsluiten van €200.000.

Echter, wanneer u 57 jaar oud bent met hetzelfde inkomen en pensioen, kunt u slechts €158.000 lenen. Dit komt doordat de geldverstrekkers rekening houden met uw toekomstige pensioeninkomen vanaf uw 57e. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw mogelijkheden om een passende woning te vinden.

 

Wat te doen?

Het is daarom belangrijk om tijdig contact op te nemen, zodat u goed voorbereid bent en eventuele verrassingen kunt voorkomen. BMP kan u helpen bij het maken van keuzes die passen bij uw persoonlijke situatie. Zo kan het verstandig zijn om extra af te lossen in de jaren voor de pensioenleeftijd of te kiezen voor een woning die ook op lange termijn betaalbaar is. Ook moet u als vijftigplusser rekening houden met mogelijk een lagere hypotheekrenteaftrek of zelfs geen hypotheekrenteaftrek. Maatwerk is hierbij essentieel, omdat u ook rekening moet houden met uw persoonlijke omstandigheden en eventuele uitkeringen uit een lijfrente na pensionering.

Wilt u meer weten over het aanvragen van een hypotheek als vijftigplusser? Neem dan vrijblijvend contact op met onze hypotheekadviseurs. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes en zorgen voor maatwerk dat past bij uw persoonlijke situatie.

 

Maak een gratis afspraak

 Wij nemen telefonisch contact met u op.

Bel mij terug formulier

Onze aanpak

Hoe gaan wij te werk

Professioneel

Onafhankelijk Advies

Persoonlijke Aanpak

Deskundig

Betrouwbaar

Begin met chatten!
Extra hulp nodig?
Hallo 👋,
Hoe kunnen wij je verder van dienst zijn?